IT-армія, білі хакери, працівники критичної IT-інфраструктури — фахівці, робота яких надважлива для нашої перемоги. В GigaCenter ми віримо, що за такими IT-фахівцями стоїть наше безпечне майбутнє. Саме тому наша команда намагається створювати та ставати частиною ініціатив, що спрямовані на навчання профільних спеціалістів нашої країни.
З нагоди 10-річчя дата-центру GigaCenter команда запустила нову ініціативу "Кібербезпечне майбутнє разом". Наші кіберфахівці щокварталу проводитимуть навчальні лекції для студентів різних університетів. Таким чином ми хочемо надати молоді навички кібербезпеки, заохотити до вивчення цього напрямку, а також допомагати у працевлаштуванні та проходженні практик студентів в майбутньому.

Першу лекцію наша команда провела для студентів Державного університету інформаційно-комунікаційних технологій для спеціалізації “Економіка IT-бізнесу”. В розрізі лекції розглянули хто такі спеціалісти з кібербезпеки та яку роль вони виконують в компанії. Зосередилися на основному функціоналі професії та вразливостях систем бізнесу, поговорили про соціальну інженерію, фішинг, а також DDoS-атаки сьогодення.

Теоретичні знання студенти підкріпили, відвідавши екскурсію до дата-центру GigaCenter. Майбутні фахівці на власні очі побачили як працюють інженерні системи дата-центру та як загалом функціонують об’єкти критичної інфраструктури. Також ми братимемо студентів до себе на практику, а потім працевлаштовувати кращих учасників програми. 

Проте важливо піклуватися не тільки про майбутнє IT-сфери, але й її сьогодення. Тому ми задонатили в Благодійний фонд “ДрукАрмія”. Ця спільнота забезпечує військових необхідними ресурсами, які виготовляються за допомогою 3D-друку. Ви також можете стати частиною цього проєкту, задонативши будь-яку суму за посиланням.