Дата-центр GigaCenter отримав міжнародний сертифікат відповідності стандарту інформаційної безпеки PCI DSS, довівши в черговий раз відмовостійкість та захищеність своєї інфраструктури.

Що таке сертифікат PCI DSS

PCI DSS – це стандарт, що регулює питання безпеки даних платіжних карт. Створила його Рада із стандартів безпеки індустрії платіжних карт (PCI SSC), до складу якої входять Visa, MasterCard, American Express, Discover і JCB.

Вимогам стандарту має відповідати будь-яка компанія, яка у своїй роботі використовує платіжні дані клієнтів. Головна мета стандарту – створити потужний захист «чутливих» платіжних даних та допомогти компаніям уникнути шахрайства та фактів розголошення критичної інформації.

GigaCenter отримав сертифікат PCI DSS

Що означає наявність такого сертифікату

Експертом у проведенні сертифікаційного аудиту виступила компанія IT Specialist. Після проведеної перевірки GigaCenter отримав сертифікат. Це означає, що кожна складова системи обробки платіжних даних замовників повністю відповідає вимогам міжнародним стандартам безпеки. Розміщуючи дані в ЦОД GigaCenter, компанія отримує гарантію захисту «критичних» даних клієнтів.

«Отримання сертифікату PCI DSS ― ще одне підтвердження того, що ми надаємо клієнтам надійну інфраструктуру, яка задовольняє найвищі вимоги до обслуговування “чутливих” та критичних даних» ― коментує засновник GIGAGROUP та CEO GigaCenter Назарій Курочко. 

Як наявність сертифікату полегшує життя клієнту

Розміщуючи дані в дата-центрі, який сертифікований за стандартом PCI DSS, клієнт отримує можливість зменшити тривалість проходження аудиту. Адже в такому випадку аудит буде включати не три «класичні» етапи (аудит віртуального, фізичного та програмного шару), а лише два. Перевірку фізичного шару повністю покриє дата-центр. 

«Група компаній GIGAGROUP в черговий раз підтвердила звання надійного IT-партнера. Адже безпека даних клієнтів є нашим головним пріоритетом — зазначає директор з розвитку бізнесу GIGAGROUP Антон Хвастунов.  — IT-інфраструктура нашої групи компанії підтверджується міжнародними стандартами ISO 27001 та атестатом відповідності КСЗІ. Відсьогодні про безперебійність та захищеність наших IT-сервісів свідчить ще й міжнародний стандарт безпеки PCI DSS».

Команда GigaCenter