"Та що йому буде в офісі?" — зазвичай з цієї фрази починаються проблеми з серверами. Кінець історії в 99% випадків сумний: інфраструктура виходить з ладу, а бізнес зазнає збитків. А все могло бути по-іншому, якби сервер розмістили в дата-центрі.
Розберемо по стійках поличках навіщо бізнесу розміщувати сервери в ЦОД і користуватися послугою оренда юніта в дата-центрі.

Кому підійде послуга оренди юніта

Якщо у вас один або кілька серверів, які зберігають інформацію бізнесу, то вони можуть "оселитися" в юнітах дата-центру. Такий сервіс часто називають послуга "колокейшн". Юніт — це місце для одного сервера в ЦОД. Щось на зразок місця на платному паркінгу для вашої машини.

Оренда юніту в дата-центрі для бізнесу

На паркінгу є вся необхідна інфраструктура для безпеки — система охорони, відеоспостереження, електрика і багато іншого. Так само і в дата-центрі, тільки замість машини — сервер з інформацією.
Юніти розміщуються в серверній стійці, де може зберігатися від 46 до 49 одиниць обладнання замовників. Стійки розташовуються в одному з модулів дата-центру. І тут ми підійшли до головного питання — навіщо зберігати сервер у дата-центрі?
У міру того як зростає бізнес, у нього з'являється все більше даних і програм, які потрібно десь зберігати. Така інформація розміщується на сервері або в хмарах. Але так чи інакше все "залізо" розміщується в дата-центрі.
Якщо серверів у компанії небагато, часто вирішують зберігати їх десь в офісі. Але це дуже ризиковано. Для стабільної роботи обладнання потрібні правильні умови: система кондиціонування, енергопостачання, відеоспостереження, пожежогасіння і багато іншого. А якщо їх не дотримуватися, то в один момент, сервер може вийти з ладу, а всі ваші дані — зникнуть.

Як надійно зберігати дані

Є два шляхи:
  • побудувати власну серверну; 
  • розмістити обладнання в дата-центрі.
Ще можна орендувати сервер у хмарі, але наша стаття не про це. Коли бізнес тільки починає свою діяльність інвестиції потрібні на всіх фронтах. Додаткові суми для побудови серверної кімнати — це останнє, про що думає підприємець. Тим більше якщо мова йде про тисячі доларів і оплату праці IT-фахівців.
Оренда юніта в дата-центрі буде коштувати на порядок дешевше — приблизно тисяча гривень на місяць. І всі умови для безперебійної роботи будуть дотримані.
Інфраструктура і дані — це серце бізнесу, тому не можна допускати, щоб вони були знищені через перепади електрики, перегрів серверів або розкрадання. А дата-центр забезпечує всі необхідні умови роботи устаткування, починаючи з правильної температури й норми вологості, до забезпечення доступу до обладнання 24/7/365.

Команда дата-центру GigaCenter

Дата-центр GigaCenter — надійне місце для зберігання даних бізнесу. Розглянемо технічні показники і гарантії, які отримує клієнт, при оренді юніта в нашому ЦОД:
  • потужність обладнання від 350 до 10 000 Вт;
  • систему охолодження N + 1;
  • два незалежних енерговводи (також за системою резервування N + 1), що гарантує безперебійну роботу навіть в разі виходу з ладу основного енерговвода;
  • два вузла комутації для телекомунікацій операторів зв'язку;
  • автономне газове пожежогасіння.

GigaCenter

Для якого бізнесу підійде така послуга?

Оренда юніта буде відмінним рішенням для невеликого бізнесу:
  • турагентства — сервіс забезпечить збереження персональних даних клієнтів;
  • невеликої мережі аптек — дозволить отримати захист інформації про клієнтів, постачальників і каталогів медикаментів;
  • комплексу готелів — надасть надійне зберігання даних щодо бронювання номерів, особистої інформації відвідувачів і внутрішніх бізнес-процесів.

З яких ще причин клієнти обирають дата-центр GigaCenter:

  • GigaCenter входить в ТОП-3 кращих ЦОД України;
  • дата-центр побудований відповідно до стандарту TIA 942 і вимогам рівня Tier III (згідно зі стандартом, ЦОД розміщується на огородженій території, займає окрему одноповерхову будівлю);
  • моніторинг інфраструктури проводиться цілодобово;
  • надійність інфраструктури гарантується SLA 99,982%, що допускає всього 96 хвилин простою в рік;
  • GigaCenter сертифікований за міжнародним стандартом інформаційної безпеки ISO 27001 і стандарту безпеки платіжних даних PCI DSS;
  • технічна підтримка працює 24/7.
Замовити послугу оренда юніта ви можете зателефонував 044 591 11 88 або залишити заявку на нашому сайті.
Також для зручності наших клієнтів ми розробили особистий кабінет в системі HostBill, в якому можна дізнатися інформацію про стан рахунку, замовити оренду місця в дата-центрі або інші послуги та оплатити їх зручним способом.