Ми продовжуємо серію матеріалів про оренду в дата-центрі. Тема сьогоднішньої статті — оренда серверної шафи, яку ще називають "оренда серверної стійки".
Здається, що розміщення в серверній шафі дає ті ж переваги, що і оренда юніта в дата-центрі: гарантує безперебійне електроживлення, кондиціонування і доступ до обладнання 24/7. Але є й інші плюси.
Оренда юніта — купівля місця для одного сервера клієнта. Його можна порівняти з орендою кімнати в комуналці з сусідами "за стіною". А серверна шафа — оренда цілої квартири. Ваші дані зберігаються  окремо від обладнання інших клієнтів.

Дата-центр GigaCenter

Переваги послуги оренда серверної шафи

Все обладнання розміщено в одному місці. А значить швидкість обміну інформацією всередині серверів значно вище, ніж якби вони знаходилися в різних кінцях приміщення.
Наприклад, якщо ви трейдер і ваше обладнання безпосередньо "стукає" до обладнання біржі, для швидкості обміну інформацією важливо, щоб сервери перебували якомога ближче. Адже для успішної угоди важлива кожна секунда.
Доступ до шафи і обладнання можливий тільки для співробітників компанії клієнта, які зафіксовані в договорі. Сторонні люди сюди точно не потраплять, а значить — безпека ще вище, ніж при оренді юніта. Така перевага також важлива для компаній з високими вимогами до політики безпеки інформації.

Технічні характеристики оренди серверної шафи

Звичайно ж стаття про оренду серверної шафи не обійдеться без технічних показників. При оренді серверної шафи в дата-центрі GigaCenter ви отримуєте:
  • 46 юнітів;
  • потужність роботи обладнання від 3 до 11 кВт;
  • систему охолодження N+1;
  • 2 незалежних енерговводи — також N+1;
  • можливість навантаження фальшпідлоги до 1500 кілограм на один квадратний метр;
  • дві ММР (крос-комутаційні кімнати);
  • автономне газове пожежогасіння.

Технічні характеристики оренди серверної шафи

Який бізнес обирає такий вид послуги колокейшн та чому розміщує дані в GigaCenter

Оренду серверної шафи частіше обирає середній і великий бізнес. Наприклад, таке рішення підійде для:
  • локального рітейлу (гарантія зв'язності точок реалізації, головного офісу і складського приміщення);
  • логістичної компанії (зберігання великих масивів даних про маршрути, перевізників та характеристики вантажу);
  • агропромислового холдингу (розміщення інформації про посіви, технологічні процеси і моніторинг в польових умовах);
  • телеком-провайдера (надійне зберігання активного обладнання дає перевагу доступності для включення нових клієнтів).
Оренда серверної шафи — відмінне рішення для бізнесу, який активно розвивається. Адже сьогодні клієнт розміщує обладнання в половині серверної шафи, а через рік нарощує свою інфраструктуру і для розміщення обладнання в ЦОД вже потрібен ціла серверна шафа.Причини вибору дата-центру

Замовляйте послугу оренда серверної шафи за телефоном (044) 591-11-88 або залишайте заявку на нашому сайті. Наші менеджери завжди готові надати консультацію.