Запекла боротьба за звання кращих проектів та визначні нагороди присутні і в сфері дата-центрів. Щороку компанія DCD проводить спеціалізований конкурс і відзначає найбільш інноваційні проекти галузі та найталановитіших IT-спеціалістів світу. Найкращі отримують звання переможців та премію DCD Awards, яка є чи не найпрестижнішою нагородою в даній сфері.

В той час як незалежні експерти компанії DCD обирають найвизначніші дата-центри світу, команда GigaCenter вирішила створити свій власний рейтинг найбільш вражаючих ЦОД.

Найдивовижніший дата-центр

Серед арктичної тиші острову Шпіцбергена, під вічною мерзлотою на глибині 300 метрів надійно зберігаються важливі дані. В унікальному дата-центрі Arctic World зібрані найважливіші копії даних з усього світу.
Вічна мерзлота арктичного острову дозволяє значно зменшити витрати та заощадити на енергії для підтримки низької температури. Він в змозі пережити глобальні катастрофи, включаючи ядерні війни, прямі ракетні атаки і різкі зміни клімату.
Дата-центр знаходиться на 300-метровій глибині, обладнаний вибухобезпечними дверима, шлюзовими камерами і сенсорами руху. Найбільш унікальною складовою ЦОД є технологія зберігання інформації: завдяки використанню спеціальної плівки (довговічної світлочутливої плівки piqlFilm), дані можуть зберігатися у Arctic World Archive більше 1000 років.

Дата-центр Arctic World

Найбільший дата-центр світу

Lakeside Technology Center вважається найбільшим дата-центром світу, адже займає першу сходинку у рейтингу компанії CNews. Знаходиться він в самому центрі Чикаго та є власністю компанії Digital Realty Trus. Загальна площа дата-центру сягає близько 102 тис. м² та являється головним місцем зберігання інформації всіх фінансових компаній, що відносяться до Чиказької біржі.
Будівля була споруджена ще в 1912 році і коли ти опиняєшся всередині, то дійсно відчуваєш атмосферу 20-го століття. Адже на початку 90-х років її територія використовувалася для зберігання величезних друкованих машин, за допомогою яких створювалися тисячі каталогів та телефонних книг. І вже наприкінці 1999 року будівля була перебудована під дата-центр, зберігши свій неповторний зовнішній вигляд. Опинившись у центрі Чикаго, неподалік від даної споруди, навряд чи б ви подумали про те, що це насправді найбільший у світі центр обробки даних.

Digital Realty Trus дата-центр

Найгарніший дата-центр

Звання одних із найгарніших ЦОД світу беззаперечно належить Switch Pyramid. Знаходиться дата-центр у штаті Мічиган (США) та є власністю компанії Switch, яка спеціалізується на побудові центрів обробки даних. Загальна площа будівлі сягає близько 21 тис. м²

Ззовні семиповерхова конструкція зі сталі та скла більше нагадує космічний корабель, аніж звичайний дата-центр. Два нижні поверхи Switch Pyramid відведені саме під ЦОД, а інша територія вміщує в себе сучасні офісні приміщення. 

Такий інноваційний дизайн перетворює дата-центр на справжній шедевр сучасного мистецтва. Проте компанія Switch на цьому не зупинилася. Спеціалісти компанії проектують створення нових об’єктів ЦОД та в майбутньому планують збудувати величезний кампус, загальною потужністю до 320МВт та площею понад 170 тис. м². А завдяки запетентованій компанією унікальній системі живлення та охолодження, майбутній комплекс дата-центрів буде живитися енергією із 100% поновлюваних джерел.

Дата-центр Switch Pyramid

Найзеленіший ЦОД світу

Один із найбільш популярних інтернет-порталів та пошукових систем в Південній Кореї Naver розташував свої центри обробки даних у підніжжі гори Кобони в Чхунчхон. Дата-центр Gak успішно поєднує в собі традиційні елементи дизайну та вражаючі передові технології, такі як повторне використання та рециркуляція дощової води.

Gak є яскравим представником «зелених компаній», адже використовує гаряче повітря від охолодження серверів для вирощування зелених насаджень на території ЦОД. Також дощова вода використовується працівниками в протипожежних системах. Ну і звісно ж живлення дата-центру відбувається завдяки відновлюваній сонячній енергії, а пересування по території на електромобілях ще раз підкреслює прагнення компанії розвиватися в еко-напрямку.

Дата-центр Gak

Найбезпечніший ЦОД світу

Одним із вражаючих проектів дата-центрів світу є Green Mountain (GM) DC1-Stavanger, який захований на бурхливому західному узбережжі Норвегії. Беззаперечно будівля вважається однією з найбільш ефективних і безпечних центрів обробки даних.

DC1-Stavanger похований в 250 метрах під горою на острові Реннесой і розміщується на місці колишнього бункера НАТО.

Green Mountain DC1-Stavanger входить в число найбезпечніших ЦОД світу. Дістатися будівлі можливо тільки через глибокі підземні тунелі, а на вході встановлені оригінальні вибухові двері товщиною понад 50 см. Проект дата-центру був розроблений по військовим специфікаціям, також будівля має захист від електромагнітних імпульсів та випромінювання.

DC1-Stavanger дата-центр

Ну а в той час, поки світова галузь дата-центрів розвивається та з кожним роком вражає ще більш інноваційними проектами, в Україні є також ЦОД, які за показниками відмовостійкості та надійності не поступаються зарубіжним конкурентам.

GigaCenter – найкращий дата-центр України

GigaCenter – це комерційний дата-центр, який входить до складу групи компаній GIGAGROUP. Вже більше 6 років центр обробки даних безперебійно працює, забезпечуючи безперервне функціонування обладнання клієнтів. 

Проектуванням дата-центру займалися кращі інженери за участю фахівців, що пройшли сертифікацію Accredited Tier Designer від Uptime Institute. За показниками надійності та безпеки дата-центр побудований у відповідності з вимогами рівня TIER III. Відмовостійкість інфраструктури ЦОД складає 99,982%.

GigaCenter входить до п'ятірки кращих дата-центрів України, а його інфраструктура щорічно підтверджується сертифікацією ISO 27001. На території ЦОД розташовані 5 індивідуальні модулі та 3 загальні машинні зали, загальною кількістю на 300 серверних шаф із можливістю фізичного розширення під запити клієнтів на колокейшн. Також у розпорядженні дата-центра є екранований модуль, що побудований згідно вимогам постанови НБУ №243 от 04.07.2007 р. 
Сьогодні GigaCenter – це більше 45-ти крутих IT-спеціалістів, 1200 м2 надійної інфраструктури та технічна підтримка 24/7 для безперебійної роботи Вашого бізнесу!
З'явилися питання або зацікавив сервіс дата-центру GigaCenter? Тоді телефонуйте нам за ном.(044) 591-18-18 і наші менеджери нададуть вам детальну консультацію.

дата-центр Gigacenter