У банків, держструктур та інших компаній, які працюють з конфіденційною інформацією, є жорсткі вимоги до системи безпеки. Все для того, щоб дані були надійно захищені від крадіжки. Тому, при виборі дата-центру українські банки орієнтуються на стандарти НБУ, а міжнародні — на стандарти безпеки ISO 27001 та PCI DSS. Але також для додаткового захисту даних бізнесу клієнти обирають оренду екранованого модуля (шафи).

Що таке екранований модуль

Екранований модуль — це окреме захищене приміщення для розміщення даних в ЦОД. Його не даремно називають найбезпечнішим варіантом colocation, адже його стіни зроблені з особливого матеріалу. Екрановані панелі модуля захищають обладнання від впливу магнітного та електромагнітного поля. Також вони убезпечать дані від стороннього сканування або пошкодження інформації. Це критично важлива вимога для компаній, які працюють з персональними даними.
Якщо проводити аналогію, то екранований модуль в дата-центрі — це як Ватикан в Італії: держава в державі. 

Всередині модуля знаходяться додаткові системи та датчики, крім загальних в дата-центрі. Наприклад, датчик температури або пожежогасіння.
Ще є можливість запломбувати серверну шафу відповідно до ваших вимогам з метою додаткового захисту від проникнення (це може бути замок або спеціальна печатка). Також можлива установка додаткової сигналізації та камер спостереження. Відео може виводитися безпосередньо в офіс замовника.

Як забезпечується безпека

Важлива перевага такого виду розміщення обладнання в ЦОД — обмежений фізичний доступ до приміщення. Система моніторингу ЦОД дозволяє техпідтримці віддалено стежити за датчиками, а доступ до модуля співробітників дата-центру можливий тільки в екстрених ситуаціях. Наприклад, у випадку загоряння. Доступ же клієнта до свого обладнання можливий 24/7.
Також в модулі встановлюється певний тип датчиків температури, вологості та кондиціонування — все за бажанням клієнта. Є можливість установки додаткових екранованих дверей.

Оренда екранованого модуля у GigaCenter

Екранований модуль ізольований від будь-яких радіосигналів, які можуть пошкодити обладнання або зчитати з нього інформацію — все згідно з вимогами НБУ 243 для приміщень з критичною інфраструктурою. Простими словами — це броньоване приміщення, повністю захищене від зовнішнього впливу. Не дарма кажуть, "справжній бункер" для даних бізнесу.

Який бізнес обирає екранований модуль

Такий тип розміщення даних підійде компаніям з підвищеними вимогами до безпеки, наприклад:
  • тендерний майданчик — забезпечує одночасну обробку великого масиву інформації: особисті кабінети, тендерна документація, процес торгів і т.д.);
  • фінансові компанії, банки — гарантує безпеку відповідно до постанови НБУ №243 від 04.07.2007г.);
  • державні підприємства — забезпечує необхідний захист важливої ​​інформації для держави, а також особистої інформації громадян;
  • сервіси електронних платежів — дозволяє безпечно обробляти інформацію при здійсненні платежів юридичних і фізичних осіб.

Розміщення обладнання у модулі дата-центру

У нашому ЦОД розміщуються екрановані приміщення відповідно до вимог постанови НБУ №243. Також GigaCenter — дата-центр із сертифікатом PCI DSS
Замовити послугу оренда екранованого модуля або шафи ви можете, зателефонувавши за номером (044) 591-11-88 або залишивши заявку на нашому сайті.