Дата-центр GigaCenter став частиною спеціального правового режиму Дія.City. 

Це унікальний правовий та податковий режим для IT-компаній, який полегшує умови ведення бізнесу. Основна мета проєкту — сприяння розвитку IT-сфери та підвищення її конкурентоспроможності на міжнародній арені. А також пошук та залучення в країну світових IT-гравців та інвесторів.

Дія.City запустили 8 лютого 2022 року та вже через тиждень до проєкту долучилися 55 учасників. Сьогодні в системі зареєстровано понад 484 компанії та з кожним місяцем ця цифра збільшується.

Команда GigaCenter долучилася до проєкту, адже ще до початку війни підтримка процесів цифровізації та розвитку економіки України було важливим пріоритетом для нас. Крім того, система надає безліч переваг бізнесу: серед них спеціальна система податкового обліку, зниження податкового навантаження, лобіювання інтересів бізнесу та його захист перед державою.
Впровадження таких проєктів — важливі кроки для розвитку та підтримки IT-бізнесу, особливо у часи війни. Адже вони не тільки відкривають нові можливості для компаній, але й захищають їх інтереси — коментує СЕО GigaCenter Назарій Курочко. — У 2022 році ІТ-індустрія забезпечила 7,34 мільярда доларів, що на 400 мільйонів більше ніж у довоєнному 2021 році. А тому технологічна сфера — одна з основних драйверів економіки, в яку важливо інвестувати, підтримувати та вдосконалювати сьогодні”.
Нагадаємо дата-центр GigaCenter продовжує безперебійно працювати з першого дня війни та підтримувати роботу критично важливих IT-сервісів українського бізнесу та держави.