Компанія разом з розробником глобального парку для серфінгу Aventuur планують перетворити 430 тисяч метрів квадратних на дата-центр. Робота над проєктом розпочалася ще в серпні 2023 року. Компанія також розробляє серфінг-парк вартістю 64,6 мільйона доларів в Австралії, який планують відкрити у 2025 році.
В ЦОД працюватиме система теплообміну для передачі надлишкового тепла в сусідню лагуну для серфінгу. Також він частково живитиметься від сонячної електростанції площею 70 тисяч метрів квадратних. Це перший об'єкт в світі, в якому поєднається взаємодія між серфінг-парком, центром обробки даних і сонячною фермою.
Хоча лише невелика кількість необхідної електроенергії забезпечуватиметься сонячним парком, ЦОД буде “зеленим”. У травні 2024 року Spark підписала 10-річну угоду PPA з Genesis Energy та закуповуватиме 100% електроенергії від сонячної ферми Genesis. Це покриє 60% потреб Spark в електроенергії. Потенційна потужність проєкту Spark становить 70 МВт.
Очікується, що прямі економічні надходження від будівництва та розвитку проєкту сягнуть 229 мільйонів доларів США протягом шести років.
Майбутній центр обробки даних Spark стане третім в Окленді, а інші два – це дата-центри Takanini та CBD Mayoral Drive. Takanini — найбільший у Spark, нещодавно завершивши розширення об’єкта на 10 МВт. СBD має 2,9 МВт ІТ-потужності та є стратегічним місцем розташування через міжнародні підводні кабельні системи та національні мережі.