Продовжуємо серію матеріалів про послуги дата-центрів. Тема сьогоднішньої статті — оренда індивідуального модуля, який можна сміливо назвати окремим "будинком" в ЦОД.

Що таке модуль

Для початку розберемося з самим поняттям. Індивідуальний модуль — це окреме приміщення в дата-центрі для розміщення обладнання клієнта.
Якщо оренду юніта в ЦОД можна порівняти з орендою кімнати в комунальній квартирі, а оренду серверної шафи — з орендою квартири, то оренда модуля  це — оренда цілого будинку.
Модуль — це добре спланований простір, як правило вже готовий до експлуатації, з серверними шафами та підведеною потужністю. Але може бути й інший сценарій. Дата-центр як ательє індивідуального пошиття знімає всі мірки з замовника і будує модуль під будь-які особливості бізнесу.

Клієнт може обрати майже все, що душа забажає: замовити систему пожежогасіння, тип фанкойлів (елемент системи кондиціонування), охоронну систему, відеоспостереження та систему контролю доступу. Стійки або серверні шафи клієнт може теж вибрати на свій розсуд. Модуль в ЦОД — це як робити ремонт в орендованому будинку. Фундамент і стіни вже є, а які будуть меблі та техніка — вирішувати орендарю.

Технічні показники послуги оренда модуля

При оренді модуля в дата-центрі GigaCenter клієнт отримує:
  • необхідну площу в дата-центрі;
  • потужність обладнання відповідно до ваших потреб;
  • систему охолодження N + 1;
  • 2 незалежних енерговводи N + 1;
  • можливість навантаження фальшпідлоги до 1500 кілограм на один квадратний метр;
  • два вузли комутації для зовнішніх операторів, а також міжмодульні комунікації.

Оренда модуля у GigaCenter

Для кого підійде оренда модуля

Як правило, модуль обирає великий бізнес, державні органи та компанії з високими вимогами до інформаційної безпеки. Наприклад:
  • банк — послуга забезпечить збереження персональних даних клієнтів, фінансової звітності та іншої конфіденційної інформації;
  • торгова мережа — забезпечить зберігання масивів даних про продукти, клієнтів, а також централізацію даних в одному місці;
  • ритейл — дозволить одночасно обробляти великі обсяги інформації: особисті кабінети покупців, характеристики товарів, замовлення і т.д.;
  • процесингові центри або хмарний оператор — забезпечить можливість розгортання інфраструктури хмарного оператора для побудови надійних сервісів.
Індивідуальний модуль в дата-центрі GigaCenter — це можливість зберігання обладнання в окремому приміщенні ЦОД з гарантією безперебійності роботи вашого бізнесу.

Телефонуйте за номером (044) 591-11-88 та замовляйте сервіс colocation індивідуального модуля та отримуйте консультацію щодо послуги оренда індивідуального модуля від наших фахівців.